Tredje generationens
bildemonterare

Välkommen till Borås Bildemontering, här hittar du bildelar till alla märken och modeller. Med miljötänk och personlig service hjälper vi dig att få tag i rätt reservdel i rätt skick, till rätt pris. Bildelar som ska hålla länge.

Oavsett vilka förkunskaper du har anpassar vi oss efter dig och hjälper dig att hitta delarna du behöver. Kompetensen hos vår personal sträcker sig från allmän fordonskunskap till märkesspecialister. Dagligen hjälper vi både verkstadsreparatörer och privatpersoner, den gemensamma nämnaren är att vi alltid ser till att ge dig ett bra, personligt bemötande.

Men vi lägger minst lika mycket fokus på hållbarhet. Själva tycker vi att vi jobbar i miljöbranschen. När vi monterar isär bilar tar vi inte bara hand om allt som kan återanvändas och återvinnas, utan även allt avfall. Istället för att hamna i naturen tas allting upp i vårt slutna system innan det forslas vidare och tas hand om av Stena Recycling. Vi är idag certifierade enligt de hårda miljö- och kvalitetskrav som ISO 14001 och 9001 ställer.

Vi tar emot mellan tusen och tvåtusen bilar varje år. De flesta bilar som vi köper från försäkringsbolag är krockskadade, men vi tar även emot så kallade ELV (end-of-life vehicle) från privatpersoner. Vi har en demonteringsyta på 1 600 m2, lageryta på 3 100 m2 och en butikslokal som är på 350 m2. Vår uppställningsyta är på 40 000 m2.

Borås Bildemontering startades 1934 av boråsaren Gunnar Persson. Sedan dess har verksamheten gått i arv, och vi är fortfarande ett familjeföretag. Firman drivs idag av tredje generationens bildemontörer, med ett tjugotal anställda, och du hittar oss på Handvävargatan 2 i Brämhult.

Välkommen till oss!

Spetskompetens med go känsla

När du kommer till oss handlar det inte bara om att du får tag i de bildelar du ska ha. Det handlar lika mycket om ett gött bemötande.

För oss är bra personlig service det viktigaste att leverera. För om vi gör det så spelar det ingen roll om du driver en verkstad och behöver specialisthjälp, eller om du kommer till oss som privatperson och behöver en begagnad bildel. Vi ger dig alltid rådgivning och service utifrån dina förutsättningar. Självklart med gedigen kunskap i ryggen.

I stort sett alla i vår personal har tidigare jobbat på olika märkesverkstäder. Det ger oss både bredden och spetskompetensen som krävs för att kunna hjälpa alla sorters kunder. Vi vet vilka delar som passar vilken modell, och skulle vi inte ha det på lager så beställer vi snabbt hem det du behöver från någon av våra kollegor i Märkesdemo.

Vem du än är så ska du känna dig välkommen hos oss. För som sagt, den personliga servicen är det viktigaste för oss att leverera. Föredrar du att leta själv så kan du söka bildelar här på vår hemsida, men vi finns alltid tillgängliga för rådgivning. Mejla, ring eller kom hit och prata med oss så hjälper vi dig att hitta rätt.